Ga naar de inhoud
Home » Veilig de fiets op met Ravemen fietsverlichting

Veilig de fiets op met Ravemen fietsverlichting

Het is nu het echt herfst is geworden. Geen reden om niet te gaan fietsen, want bij Cykel is nu de fietsverlichting van Ravemen beschikbaar. We nemen de vernuftige lampjes eens even nader onder de loep.

De vier best verkochte koplampen staan samen met drie achterlichten in een mooie display. Voor iedere fietser is er een passend product. De reviews beloven heel wat: scherpere prijzen voor dezelfde kwaliteit en kenmerken dan andere bekende merken.

Een bijzonder kenmerk: Met de USB aansluiting op de Ravemen PR1600 (124,95) en een extra powerpack kun je laden en fietsen tegelijk, handig voor als je de hele nacht fietst of als je per ongeluk te snel met een lege batterij komt te zitten. Denk bijvoorbeeld aan de Bartje 200 Wintereditie! Daarnaast kun je een met een USB-output aansluiting je telefoon opladen voor noodgevallen.

De Ravemen PR1600 is qua specificaties vergelijkbaar met de Lezyne 1600XXL (€129,95). De verschillen zitten in de bediening en het display. De accuduur per helderheidsmodus is nagenoeg het zelfde. De Ravemen biedt voor dezelfde prijs echter een aantal extra’s:
– een stevige handle bar mount (ipv strap)
– een draadloze afstandsbedienig voor op het stuur.

De Lezyne 1600XXL kan op zijn beurt dan weer verbonden worden met een smartphone middels een app, waarin je meerdere lampen kunt toevoegen en bedienen. De vraag is echter of je met een smartphone op je stuur wilt fietsen, zo niet dan ben je aangewezen op de vaste knoppen op de lamp. Of wachten op spraakbesturing.

Daarnaast is de Gloworm X2 1700 Lightset (€199,00) een vergelijkbare lamp. Deze is een stuk duurder voor de zelfde hoeveelheid licht. Zowel de Ravemen als de Gloworm heeft een draadloze afstandsbediening met twee knoppen aan het stuur. Nadelen zijn dat de Gloworm koplamp niet met een app te bedienen is, en de lamp heeft een externe batterij. Een voordeel is dat de Gloworm is demonteerbaar waardoor je verschillende lenzen kunt toepassen.

De website van Gloworm laat niet veel weten over batterijverbruik, alleen dat op maximale lichtsterkte de batterij 1.5 uur mee gaat. De 3400mAh Lithium Ion 2-cell is heel anders dan de Li-ion 6000mAh/3.7V van de Ravemen.
Wat de Gloworm toevoegt aan de lamp is echter niet mis: een smart charger, een mount voor de helm, een tool met 3 inbussleuteltjes, verlengkabel voor de externe batterij, reserve onderdelen, een extra universele mount en reserve lenzen (wide en spot). Kortom: een heel complete lamp met alles er op en er aan.

Conclusie
Voor de prijs van €124,95 is de Ravemen een kwalitatief sterke lamp met veel bedieningsmogelijkheden ten opzichte van zijn concurrenten. Gebruiksgemak staat voorop o.a. door de draadloze afstandsbediening en de display met resterende batterijduur. De koplamp is bovendien op te laden tijdens het gebruik.

Hieronder zie je de lampen die we op in onze collectie hebben met daarbij een vergelijking. Wil je graag een advies om een keuze te kunnen maken, dan stuur je gewoon een appje naar Maarten, dan belt hij je terug.

Ravemen-vergelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *