Ga naar de inhoud
Home » Werkplaats » Welk onderhoudstype ben jij?

Welk onderhoudstype ben jij?

Basis onderhoudsbeurt voor racefiets of mountainbike

€50,-

De Waterdrager zorgt in een peloton dat de rest van het team het goed vertoeven heeft: water, de kopman (-of kopvrouw) uit de wind houden en de gaten dichten in het peloton. Zo ziet ook het onderhoud aan zijn fiets er uit: doen wat nodig is, verder geen sterallures.

Onderhoud begint met de basis: reinigen, smeren en alles netjes afstellen. En koffie.

Uitgebreide onderhoudsbeurt voor racefiets of mountainbike

€90,-

De Wegkapitein houdt het overzicht in de wedstrijd. Hij bekijkt of het team de afgesproken tactiek goed opvolgt en houdt in de gaten of de kopman doet waar hij goed in is. De Wegkapitein is meestal een ervaren rijder. Zijn fiets ziet er altijd tip-top uit. Zo is hij op alles voorbereid en laat niets aan het toeval over.

Het zit ‘m in die kleine extra’s. Bijvoorbeeld spaken opspannen en remblokken vervangen. De koffie staat klaar in favoriete sterkte.

Volledige onderhoudsbeurt voor racefiets of mountainbike

€130,-

De Kopman (of Kopvrouw) is een knapperd, de beste van de ploeg. Er wordt veel van hem verwacht, en zo verwacht hij ook veel van zijn bike en gear. Alles moet perfect in orde zijn en er wordt niets aan het toeval overgelaten.

Een nieuw stuurlint, lagers, alles wordt gecheckt en vervangen wanneer er ook maar iets aan mankeert.

Maak nu een afspraak: bel 06-24138829 of stuur een appje:


In de werkplaats in Vledder worden alle reparaties met zorg uitgevoerd. Maar een noodzakelijke reparatie is vaak een teken dat je fiets al een tijdje geen onderhoud heeft gehad. Om te voorkomen dat je onverwachts voor hoge kosten komt te staan is het verstandig om je fiets periodiek na te laten kijken. Zo blijven de kosten planbaar en heb je minder snel te maken met extra schade ten gevolge van slijtage. Indien gewenst kan je fiets thuis opgehaald worden.

Ten minste 1x per jaar of om de 5000km is een onderhoudsbeurt wel aan te raden. Fiets je minder dan 1500km per jaar? Dan kun je volstaan met eens in de 2 jaar de uitgebreide onderhoudsbeurt te doen.

Als je je fiets regelmatig onderhoudt en laat controleren op veiligheid en slijtage voorkom je niet alleen dure reparaties, maar ook verklein je de kans op ongelukken aanzienlijk.

Weet je het niet zeker? Bel Maarten even op 06-24138829 of stuur een appje:

Prijslijst-onderhoud